Twooshverhaal – een introductie

Op twitter is een tijdje geleden de twooshwedstrijd opgestart. Omdat ik besef dat dit voor de niet-twitteraar nogal vreemd in de oren kan klinken, zal ik hier even het een en ander uitleggen.

Op twitter kun je berichten kwijt van maximaal 140 tekens. Dat noem je dan een tweet. Een twoosh is een tweet van precies 140 tekens. En bij de twooshwedstrijd is het de bedoeling om binnen een bepaalde periode zo veel mogelijk twooshes te schrijven.
Het nadeel van een deze wedstrijd is dat er verder geen regels zijn. Dus als je je tweet vult met onzin of een kort bericht aanvult met allemaal puntjes, dan telt het voor de wedstrijd. Dus kwantiteit boven kwaliteit.

Het idee van communiceren in twooshes stond mij wel aan. Het beperkt me, daardoor ga ik kritischer kijken naar wat ik schrijf en dat komt, bij mij in ieder geval, vaak de inhoud ten goede.
En omdat ik geen voorstander ben van kwantiteit boven kwaliteit en omdat ik er van houd om mezelf uit te dagen, besloot ik een verhaal te schrijven, dat louter bestaat uit twooshes.

Ik schrijf de twooshes voor het verhaal op zeer onregelmatige tijden, en ik heb nog geen idee waar het verhaal me heen gaat leiden. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het uiteindelijk goed gaat komen. Misschien niet met de hoofdpersoon uit het verhaal maar toch zeker met het verhaal zelf.

Omdat ik besef dat niet iedereen die ik ken, me volgt via twitter, en omdat het kan zijn dat je me pas gaat volgen als ik al wat verder ben gevorderd met het verhaal, heb ik besloten dat ik met enige regelmaat mijn vorderingen ook hier zal plaatsen. Op die manier kun je het hele verhaal nog eens teruglezen, of de gemiste stukken terugvinden. Wil je echter als eerste weten hoe het verhaal vordert, raad ik je aan me wel “live” te gaan volgen, en dan wel op http://twitter.com/twooshverhaal

Advertenties

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: