Het Geheim van de Graal

Een vriend van me werkt mee aan een musical. Nou ja, werkt mee is nogal een understatement. Samen met een vriendin heeft hij de musical gemaakt. Zij kwam met het verhaal, hij schreef de muziek, de liedjes en de arrangementen. Zij regisseert, hij is orkestleider. En samen regelden ze alles wat er geregeld moest worden. En nu is het klaar. Na bijna een jaar hard werken.

Het is een heel proces geweest, en ik mag het staartje van dat proces meemaken. Ik heb een van de repetities bijgewoond en ik het de generale repetitie gefotografeerd. Erg leuk om te doen. Ik vind het een genot om te zien hoe een groep mensen hard werkt om iets moois op een podium te zetten.

Ik ga niets vertellen over het verhaal. De titel zegt wat dat betreft vind ik voldoende. En de foto’s die ik hier laat zien vertellen ook wel wat. Het geeft wel een beeld. En als je meer wilt weten over deze productie, kun je kijken op de bijbehorende website http://www.theatergroepludiek.nl

Het gaat mij namelijk niet zo zeer om het verhaal. Het gaat er mij om dat mensen hun droom verwezelijken. Dat twee mensen een idee hebben en dat ook daadwerkelijk uitvoeren. En ja het is amateurtheater. Sommige mensen vinden dat te min. Ik zie echter mensen die zo graag iets neer willen zetten dat ze dat doen naast hun dagelijkse bezigheden.

Je ziet het bij alle deelnemers terug. Dit is wat ze willen doen. Dit geeft voldoening. En spanning. Zeker ook spanning. Want de première komt steeds dichter bij. En dan moet alles goed gaan. Dan moet alles kloppen. En dat gaat het ook zeker doen, daar heb ik vertrouwen in. Want het meeste klopte al bij de generale repetitie.

Als je tijd hebt en niet al te ver weg woont, kom dan vooral kijken. Ze spelen 12 en 13 juni in Vught (speeldoos), 19 juni in Tilburg(Midi) en 25 en 26 juni in Eindhoven. Kom kijken naar de droom van een groep mensen, en met name van de twee initiatiefnemers, Marnix en Anouk. Zij hebben dit voor elkaar gekregen. En dat is niet niks. Zeker niet als je 19 en 20 jaar oud bent.

De première is vanavond. In Vught, in de Speeldoos. Ik ben ook daar weer bij. En mijn camera gaat mee. En ik ga mijn best doen de spetterende energie van alle deelnemers vast te leggen. Aan de deelnemers zal het niet liggen. Volgens mij hebben ze er zin in.

Advertenties

Tags: , , , , ,

Eén reactie to “Het Geheim van de Graal”

  1. Margo Bloemhof - van den Bosch Says:

    Het zijn net schilderijen, prachtig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: