Glow

Het is al weer een tijdje geleden dat het Glow lichtfestival in Eindhoven plaatsvond. Maar vanwege op touw staande grootse plannen was ik er nog niet aan toe gekomen om mijn gedachten er over te Imageordenen, laat staan op schrift te zetten. Maar nu ben ik op weg naar huis na mijn voorlopig even laatste avontuur en dus ontstaat er ruimte in mijn hoofd en heb ik de tijd en ruimte om de juiste woorden hier te plaatsen.

Het was de zesde Glow, en voor mij ook de zesde keer dat ik de stad in ben getrokken. Ik geloof dat er een jaar is geweest dat ik niet heb gefotografeerd, maar daar zou ik mijn harde schijf op moeten nakijken. Het was me wel al duidelijk, mede vanwege de jaarlijks toenemende drukte, Imagemaar voornamelijk vanwege mijn gebrek aan energie, dat ik niet de hele route af zou gaan leggen. Ik heb de bus genomen richting de stad, ben op de Vestdijk uitgestapt en direct naar de markt gelopen. Een paar dagen eerder was ik al op het station geweest en had de koepel daar al gezien en de daarbij horende mensenmassa dat ik had besloten om dat stukje deze dag maar niet in mijn route op te nemen.Image

Ik heb heel netjes de route gevolgd zoals die was uitgestippeld en heb onderweg hier en daar mijn camera ter hand genomen. Mijn nieuwe camera wel te verstaan. En Glow leek me een uitgelezen mogelijkheid om wat mogelijkheden van die camera te onderzoeken. Zoals jullie weten vind ik het leuk om in theaters te fotograferen en ik wilde dus wel weten hoe deze camera in het donker zou functioneren.Image Ik had geen statief meegenomen. Ten eerste omdat ik dat veel te veel gedoe vind en ten tweede omdat ik weet hoe vervelend dat is voor de rest van de meute. En dus moest ik op zoek naar situaties waar een lange sluitertijd niet nodig was. En ik denk dat ik wel wat van deze situaties ben tegengekomen.

Ik heb het deel van de route tot aan de Effenaar afgelegd, en was daar mooi op tijd voor de bus op weg naar huis. Het was een mooie avond geweest, ik was niet al te ver over mijn grenzen gegaan bij het afleggen van deze wandeling en ik heb tijdens het wachten op de bus ook nog een foto kunnen maken die ik al veel vaker had willen maken, maar tot nu toe nog niet de mogelijkheid had gehad om dat te doen omdat ik, wanneer ik in het donker langs deze plek kwam, in de laatste bus naar huis zat.

Image

Advertenties

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: