Paastijd

Een tijdje geleden vroeg een vriendin of ik misschien wat eierwarmers voor haar kon haken. Dat was vast wel te doen dacht ik en ik zocht op internet naar plaatjes van gehaakte eierwarmers. Bij het mutsje dat ik vond, hoorde zelfs een patroon. Helaas werd het maar een heel klein mutsje, maar met wat aanpassingen aan t patroon had ik al snel het gewenste resultaat.  

   Vervolgens kreeg ik de smaak te pakken en haakte ik nog wat mutsjes. Door te combineren met kleuren krijg je best leuke setjes. Ik vermoed dat ik uiteindelijk zo’n 50 mutsjes gehaakt heb. Pompommetje erboven op en voilá!

   Op internet zag ik ook wel wat foto’s langskomen van eierwarmers in de vorm van kippen, eenden en haasjes. Helaas was dat allemaal zonder patroon en dus ben ik maar wat uit gaan proberen. Beetje meerderen, beetje minderen, hoe moeilijk kan het zijn? Wat asseccoires eraan haken en het vrolijke zestal was geboren. Omdat deze eierwarmers wat bewerkelijker zijn, heb ik het wat beestjes betreft voorlopig hierbij gehouden. Ik had namelijk nog wat ideeën die ik uit wilde voeren. 

   Ik had op twitter gevraagd of er nog meer mensen waren die interesse hadden. Ik liet weten welke kleuren katoen ik nog beschikbaar had en een twittervriendin wilde wel mutsjes met de kleuren oranje, rood wit en blauw. Ik had daar al snel een bepaalde associatie bij en dus werd dit het volgende resultaat. 

   Vervolgens bedacht ik me dat het ook wel leuk zou zijn om een mandje te haken waar de eieren in zouden passen. Ik had nog wat pasteltinten over en maakte daarmee dit mandje waar vier eieren in passen. 

   Alle deze eierwarmers hadden eigenlijk dezelfde basis, en omdat ik van afwisseling hou, wilde ik iets anders proberen. In plaats van een muts, maakte ik een hoed. Een hoge. Voor de zondagse eieren. 

   En terwijl ik al deze eierwarmers aan het haken was, kreeg ik nog een idee. Ik wilde proberen een minion te haken. Daar past immers, qua vorm precies een ei in. En na wat gefröbel, een paar keer opnieuw beginnen en wat aanpassingen, was er een minion geboren. 

   Om er een ei in kwijt te kunnen, is t natuurlijk wel handig als ie uit twee delen bestaat. 

   En omdat je een minion bijna nooit alleen tegenkomt, maakte ik er wat meer. 

 

De meeste eierwarmers hebben inmiddels kennis gemaakt met hun nieuwe eigenaar. Maar ik heb er nog een paar over. En ik heb ook nog wat katoen. Mocht je dus nog wat eierwarmers willen voor Pasen, laat dan maar iets weten. Ik heb nog een paar avonden niets gepland, en per avond kan ik ongeveer 6 mutsjes maken (of 3 minions).   

Advertenties

Tags: , , , ,

5 Reacties to “Paastijd”

  1. Toppen en Dalen Says:

    Vol verbazing zit ik te kijken naar al je creaties, wat een creativiteit meid! Erg leuk om te zien. Hier geen eierwarmers nodig… ik eet zeer weinig gekookte eieren haha… wel erg leuk om te zien wat je er allemaal voor kunt maken!

  2. tinekebrouwer Says:

    En ze worden bijna elke dag gebruikt!

  3. Rixt Says:

    wat gaaafffff die eierwarmers in de vorm van een minion!! Het is al lang geen Pasen meer, maar kun je er 6 voor me maken?? Ik heb namelijk twee linkerhanden…. Of misschien iemand anders??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: